Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Grobnička balinjerada 2019: Vozilo Autotroleja u potpunosti izgorjelo

Borbeni avioni F-16 štitili su danas grobničko nebo...

Kultura i tradicija
Tipografija

Grobnička balinjerada, tradicionalna je manifestacija, koja iz godine u godinu uveseljava mještane i goste jelenjskog kraja. Ove godine od “plovanije” do mosta Sušice spustilo se čak 16 kareta, odnosno ukupno 70 sudionika. Prema riječima mještana ali i organizatora preko dana je bilo više od 1000 posjetitelja što manifestaciju svrstava kao jednu od najposjećenijih na ovom području.

Maštovitost, zaigranost kao i asocijacija, odnosno apel, na svakodnevne probleme isprepliće se jedinstvenom maškaranom manifestacijom na Grobnišćini. Izuzetno sunčan dan, kao i brojni kareti privukli su u Jelenje mnoštvo posjetitelja, koji su uz maštovit voditeljski par Frenki i Kero popratili dvije vožnje. Prvi karet spustio se točno u 14 sati i time označio početak 15. Grobničke balinjerade.

– Dobro smo se zabavili i nasmijali danas uz Grobničku balinjeradu, koja na maštovit način asocira na svakodnevicu. Vozilo Autotroleja planulo je u drugoj vožnji i odnijelo prvo mjesto po pitanju kreacije i maštovitosti. Hvala Jelenskim maškarama, kao i svim sudionicima te kreatorima ovogodišnje balinjerade. Veliki trud i rad krasio je predivan dan, a za iduću godinu spremamo nešto posebno – kazao je na svojem Facebook profilu Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.Realna situacija u Hrvatskoj je ona u kojoj imaš firmu koja svaki dan gori i ljudi ti plaćaju pokazne karte. Pošalješ dijete u školu i ne znaš hoće li ti doći živo. Kad žena ide na “delo” moliš se bogu da “zgori” ali neće ta "beštija" da gori, kazano je na duhovit način prilikom prezentacije linije 12A koja je povodom balinjerade bila organizirana od “plovanije” do Sušice i osvojila najviše simpatija publike.Uz sad već pomalo legendarni Autotrolej drugo mjesto osvojili su građevinarci “Via Dojčland” u karakterističnom vozilu njemačkog proizvođača s dodatnom opremom u obliku miješalice za beton. Kažu da su nakon Irske svoju sreću krenuli pronaći u Njemačkoj, a veoma su zadovoljni što su pravi njemački proizvod mogli pokazati svim ljudima dobre volje na Grobnišćini.Zdrav život veoma je "in" i ove godine stoga je ekipa “Život bez vage” osvojila treće mjesto. Za ovu prigodu svaki član udebljao se čak 30 kila, ali ni to nije smetalo dobrom grobničkom asfaltu. Čak dva miga F-16 prezentirani su mještanima, a kako smo čuli skladištit će se na Aerodromu Grobnik nakon što Ministar potpiše svu potrebitu dokumentaciju. Grobničko će nebo tako biti adekvatno štićeno od vanjskih i unutarnjih neprijatelja.Posjetitelji su još mogli pogledati i leteću postelju, a nisu nedostajali ni djelatnici šumarije, kao ni posada legendarnog broda Galeb. Svojom veselom glazbom svih prisutnih uveseljavali su članovi ekipe “A strana”, a posebnu pažnju zauzeo je karet kojeg je vozila ženska ekipa iz “Borovičke”. Posebnu čar samoj manifestaciji dali su i pojedinci koji su se strelovito spustili po jelenjskoj pisti.Veselu i razdraganu atmosferu pogledajte u velikoj fotogaleriji, kao i prigodnoj video reportaži.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.