Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Dom zastarije gradit će se u Jelenju te uz pomoć PGŽ i fondova Europske unije

Nekadašnja stara škola u Jelenju dobit će novu prenamjenu.

Komunalni info
Tipografija

Dom za starije gradit će se u Jelenju. Nekadašnja stara škola u Jelenju dobit će novu prenamjenu. U tijeku je izrada projektne dokumentacije.

Lokaciju budućeg doma obišli su Dragica Marač, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade i Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje. Jelenjska lokalna samouprava ponudila je zemljište i objekt za novi kapitalni projekt.

- Gospodin Marčelja i ja smo se prije tri godine našli na ovoj lokaciji i zajedno smo razgledali objekt. Već tada smo počeli, kao i još nekolicina lokalnih čelnika koji su s brdsko-planinskog područja, razmišljati o tome kako da obiteljski dom, malog smještajnog kapaciteta, bude upravo u lokalnoj zajednici gdje čovjek živi cijeli život. To je najhumanije i najbolje, kazala je Marač iz Primorsko-goranske županije, dodajući kako će svakako u idućem mandatu i mali obiteljski dom u Jelenju biti dio grozda koji će biti organizacijski pridruženi velikom kapitalnom projektu, kojeg će se kandidirati za sredstva Europske unije, na lokaciji u Klani. Radi se o velikom domu u kojemu sudjeluju pet jedinica lokalne samouprave (Čavle, Jelenje, Klana, Viškovo, Kastav). Svaka od navedenih lokalnih samouprava koja ima u svojem vlasništvu objekt koji se više ne koristi, u sklopu projekta, bit će izgrađen i mali obiteljski dom, napominje Marač.Novim projektima za treću životnu dob i suradnji s Primorsko-goranskom županijom veseli se i Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje

- U suradnji s Primorsko-goranskom županijom planiramo otvoriti dom za starije, kao ispostavu Doma Kantrida, s kvalitetnim i stručnim kadrom. Mještani treće dobi će u svojem kraju i blizu obitelji provoditi rehabilitaciju i umirovljeničke dane uz kvalitetnu skrb i mogućnost dnevnog boravka, kazao je Marčelja, dodajući kako je to najveći kapitalni projekt PGŽ koji će se provoditi na ovom području u idućem mandatnom razdoblju. Nakon što smo završili izgradnju škole i dvorane nastavljamo sa zajedničkim ulaganjima u naše Jelenje, zaključio je Marčelja.

Marčelja je potvrdio kako se prije tri godine s Primorsko-goranskom županijom krenulo razgovarati o idućem projektu, odmah nakon završetka gradnje škole i dvorane.

- Mi imamo sreće da u našoj županiji imamo ljude koji su ispred svog vremena i promišljanja. Tako da je županija pokrenula jedan projekt da u idućem mandatnom razdoblju krene s izgradnjom domova van velikih sredina, odnosno da domovi za starije budu u područjima gdje ljudi žive cijeli svoj životni vijek. Radi se o puno humanijem projektu jer su blizu svojih obitelji pa su i posjete češće, mogu se družiti u svojoj lokalnoj sredini, a imaju svu potrebiti zdravstvenu skrb. Općina Klana, kao i Općina Jelenje ponudila je zemljište i objekt za tu namjenu.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.