Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Novi manji komunalni zahvati u Jelenju

Komunalni info
Tipografija

Proteklih je nekoliko tjedana na jelenjskom području izvedeno nekoliko komunalnih zahvata, pa je tako uređena autobusna stanica i prilaz naselju Kukuljani, a i postavljena je i zaštitna ograda u Jelenju i Lopači.

Naime, u povodu proslave blagdana svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika mjesta, uređen je ulaz u mjesto Kukuljani koje sada ima obojenu ogradu i autobusnu stanicu te nove linije za cestovni promet, čime se, ističu u Općini Jelenje, svakako poboljšava sigurnost prometovanja u tom dijelu jelenjske općine.

Također, u sklopu projekta poboljšanja komunalne infrastrukture postavljena je odbojna ograda uz cestu u naselju Jelenje ali i u naselju Lopača. Ugrađeno je deset metara nove odbojne ograde u Jelenju, na relaciji od Župnog ureda Jelenje do Mjesnog groblja Jelenje. Vrijednost radova iznosi oko 20 tisuća kuna, a projekt je realiziran u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, na prijedlog Općine Jelenje. Na tom predjelu poboljšana je sigurnost prometa, jer je zbog oštrih zavoja postojala opasnost od nesreće prilikom svakodnevnog prometovanja.

Općina Jelenje među rijetkima je u Primorsko-goranskoj županiji čiji je centar u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, odnosno smanjenom pokretljivošću. U ambulantu, market, poštu, banku, općinu i poslovne prostore moguće je pristupiti i pomoću invalidskih kolica, a zadnji zahvat izveden je tijekom ljeta na relaciji Brodokomerc Dražice i Bistro Rječina, na kojoj je napravljen novi prilaz za kolica. Na navedenoj lokaciji ocrtan je i pješački prijelaz, a postavljeni su i stupići kako bi se dodatno poboljšala sigurnost pješaka i onemogućilo ilegalno parkiranje u otvorenom prostoru. Boravak i rješavanje tekuće problematike obiteljima s malom djecom, koja uvelike koriste kolica, također je omogućeno nesmetano i lakše svakodnevno funkcioniranje...


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.