Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Reciklažno dvorište Podhum počinje s radom 1.10. zajedno sa korištenjem individualnih zelenih spremnika

Komunalni info
Tipografija

Reciklažno dvorište u Podhumu počinje s radom 1.10.2020. godine, a istim će upravljati Komunalno društvo Čistoća. Također, sukladno najavama, istog datuma na području općine Jelenje započeti će korištenje individualnih zelenih spremnika za miješani komunalni otpad.

Podsjetimo, tijekom listopada 2019. godine korisnici na području Općine Jelenje preuzimali su individualne zelene spremnike za miješani komunalni otpad. S početkom korištenja individualnih zelenih spremnika za miješani komunalni otpad, povući će se postojeći veliki spremnici za miješani komunalni otpad s javnih površina.

Molimo sve korisnike koji još nisu preuzeli svoje zelene spremnike da to učine prema slijedećem rasporedu:

  • od 10.08. do 5.09.2020. - na lokaciji Boćarska dvorana ‘‘Hrastenica’’, Hrastenica 25, Buzdohanj, Čavle, radnim danom od 10:00 do 17:00 sati, subotom od 8:00 do 13:00 sati.
  • od 5.09.2020. - na lokaciji Centralno reciklažno dvorište Mihačeva draga, Mihačeva draga 37, Rijeka, radnim danom od 08:00 do 20:00 sati.

Molimo obavezno ponijeti osobnu iskaznicu ili odrezak posljednjeg računa.

S obzirom da se naplaćuje isključivo odvoz miješanog komunalnog otpada, svaki korisnik može utjecati na količinu predanog otpada izdvajanjem vrijednih vrsta otpada (papir i karton, staklo te metalna, plastična i višeslojna ambalaža) u plavi, narančasti i žuti spremnik za odvojeno prikupljanje otpada. Spremnici za odvojeno prikupljanje otpada će se i nadalje nalaziti na istim javnim površinama kao i do sada.

Važno je naglasiti kako je korisnik je dužan voditi brigu o vlastitom zelenom spremniku te ga u dane odvoza postavljati na mjesto za preuzimanje i pražnjenje spremnika.
O početku korištenja individualnog zelenog spremnika i točnom danu odvoza miješanog komunalnog otpada u Vašoj ulici bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Sakupljanje krupnog odnosno glomaznog otpada i sekundarnih sirovina iz otpada papira, plastike, stakla, tekstila, metala od 1. listopada se odvija putem reciklažnog dvorišta. U nešto više od godinu dana, uz pomoću EU fondova i vlastitih sredstava Općina Jelenje je na kraju Podhuma izgradila moderan i siguran prostor u kojem se prikuplja i, sortira otpad te predstavlja prvu stepenicu u procesu recikliranja za sve mještane.

Cilj reciklažnog dvorišta Podhum je pružanje mogućnosti za odvojeno prikupljanje otpada. Mještani mogu legalno odvajati opasni otpad, papir, metal, staklo, plastiku, tekstil, krupni (glomazni) otpad i time osigurati odgovarajuće zbrinjavanje. Ukupni iznos projekta iznosi gotovo 4.5 milijuna kuna, od kojih je 85 % sufinanciran iz fondova Europske unije. Reciklažnim dvorištem u Podhumu upravlja Komunalno društvo Čistoća, specijalizirana tvrtka zadužena za zbrinjavanje otpada.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.