Navigacija

Glavni meni

26
Pon, Ruj
0 Novih vijesti

WiFi4EU: Besplatan internet dostupan u Dražicama, Podhumu, Martinovom Selu i Podkilavcu

Kompletan Trg mlikarice pokriven besplatnim internetom...

Komunalni info
Tipografija

Krajem srpnja na javnim površinama na području općine Jelenje omogućen je besplatan internet za sve mještane i goste. Kroz pristupne točke pokriven je tako kompletan centar Dražica, ali i ostale lokacije kao što su Gašparov mlin (Martinovo selo), dio Podhuma (kod rekreativnog parka, čitaonica) i dio Podkilavca (čitaonica).

Korisnik putem pametnog telefona, kada se nalazi na Trgu mlikarice, odabere WiFi mrežu pod nazivom WiFi4EU te potvrdi prijavu. Projekt je financirala Europska komisija u iznosu većim od 110 tisuća kuna. Brzina interneta svakako je prihvatljiva za svakodnevno korištenje, a radi se od 30 MB do 50 MB u sekundi.

eu wifi

- Još jedan obećani projekt u programu Nova snaga Jelenja realizirali smo sredstvima Europske unije. U centru Dražica najveći je protok ljudi stoga smo u potpunosti pokrili taj prostor besplatnim internetom, a također zahvatili smo i rekreativni park u Podhumu, gdje se okuplja dio mladeži, kao i dio Podkilavca, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje dodajući kako je besplatni internet u centru mjesta danas i standard za razvoj turizma, a nekad je ta tehnologija bila rezervirana samo za velike gradove.

Što se razvoja interneta tiče i mogućnosti povećanja brzine u kućanstvima na redu je projekt izgradnje optičke mreže na kompletnom području. Projekt je u visokoj fazi realizacije i ako sve bude po planu iduće godine bi još jedan EU projekt trebao zaživjeti na našem području.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.