Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Radi se i gradi: U drugom polugodištu đaci kreću u novu školu

Komunalni info
Tipografija

Pogledajte kako napreduje izgradnja najvećeg projekta u povijesti Općine Jelenje. Prema dobivenim informacijama s terena učenici Osnovne škole Jelenje-Dražice početkom drugog polugodišta u novoj školskoj godini nastavu će pohađati u novoj školi, odnosno u jednoj smjeni na jednoj lokaciji.

Tim povodom danas su župan Zlatko Komadina i načelnik Robert Marčelja sa suradnicima obišli gradilište kako bi se uvjerili u dinamiku gradnje projekta kojeg zajednički financiraju Primorsko-goranska županija i Općina Jelenje. Županija je uložila 24, a općina 16 milijuna kuna. Radi se o generacijskom projektu.

Sam objekt izgleda impozantno, a obuhvaća potpunu rekonstrukciju i dogradnju zgrade škole u Dražicama, kao i izgradnju nove školsko-sportske dvorane. Proširen je kapacitet postojeće zgrade i obuhvaća 21 učionicu, u odnosu na trenutnih deset.

- Ova škola u Jelenju dokaz je da nastavljamo s kapitalnom gradnjom unatoč krizi koja nas je zadesila s proračunom. Kao što smo i rekli sve što je započeto ćemo i nastaviti, pogotovo u školstvu i zdravstvu. U ovoj konkretnoj investiciji Županija sudjeluje s 24 milijuna kuna, a općina Jelenja sa 16 milijuna. Imamo sjajnog izvođača GP Krk i vjerujem da će škola biti dovršena u planiranim rokovima, početkom 2021.godine”, rekao je župan.

Zadovoljstvo dinamikom radova izrazio je i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja te rekao kako je to za stanovnike Jelenja jako velik i važan projekt, a sportska dvorana bit će prva u toj općini. Ravnateljica škole Dejane Paškvan – Žeželj dodala je da će zahvaljujući ovom dugo željenom projektu raditi na jednoj lokaciji i u jednoj smjeni.

- Pred oko godinu dana su započeli radovi. Vidi se ogroman pomak i zaista je puno toga napravljeno. Izuzetno smo zadovoljni kako se odvija gradnja naše škole u Dražicama. Ako nastavimo ovim tempom djeca će nastavu pohađati početkom iduće godine, što bi značilo da u drugom polugodištu idu u novu školu, kazao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja prilikom obilaska gradilišta te dodao kako ovaj kapitalni projekt mnogo znači za jelenjsku zajednicu jer, osim škole gradi se i sportska dvorana.

Podsjetimo, proširenjem postojeće zgrade škola će imati 21 učionicu, dvostruko više nego do sada. Gradi se i jednodijelna sportske dvorana koja će biti smještena na istočnom dijelu parcele sa zasebnim ulazom, a toplom vezom bit će povezana sa zgradom škole. Cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećat će se za oko 2.800 m2 bruto površine.

Evo što su nakon obilaska dodatno rekli župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja pogledajte u videoreportaži.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.