Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Novi sustav navodnjavanja nogometnog igrališta svečano pušten u pogon

Za politi kompletno igralište sada je potrebno svega 30 minuta

Komunalni info
Tipografija

Nakon povijesne utakmice između Rječine i Orijenta 1919 u Dražicama službeno je u rad pušten novi sustav navodnjavanja.

Automatskim zalijevanjem pokriveno je oko 8.000 m2 travnatih površina, odnosno kompletno nogometno igralište NK Rječine. Investicija je vrijedna više od 100 tisuća kuna, a sufinancirana je od strane Nogometnog saveza PGŽ i NK Rječina. Za kompletno zalijevanje sada je potrebno svega 30 minuta. Ukupno je ugrađeno deset visokokvalitetnih poljevača.

- NK Rječina se javila na natječaj HNS-a. Dobili su sredstva i uložili u sustav navodnjavanja. Službeno smo nove poljevače pustili u rad nakon utakmice Rječine i Orijenta 1919, rekao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući kako je sustav navodnjavanja osmišljen davne 2013. godine ali nije nikad bio proveden u potpunosti. Uspjeh "Vatrenih" na Svjetskom prvenstvu u Rusiji se pretočio na komunalnu infrastrukturu nogometnog igrališta u Dražicama. 

Marčelja se zahvalio Upravi kluba, volonterima kao i Komunalnom društvu Jelen koji su proteklih tjedana radili na ugradnji poljevača, kao i Nogometnom savezu PGŽ koji je prepoznao potrebe i osmislio kvalitetan natječaj.

Unaprijeđena sportska infrastruktura: Marčelja, Barčić, Juretić i Piljić
Unaprijeđena sportska infrastruktura: Marčelja, Barčić, Juretić i Piljić
Unaprijeđena sportska infrastruktura: Marčelja, Barčić, Juretić i Piljić
Kako su naglasili iz Općine Jelenje veoma su ponosni na izvrsnu suradnju s Nogometnim klubom Rječina, kao i odnosnom s Nogometnim savezom PGŽ jer ovim projektom riješen je sustav navodnjavanja što će zasigurno olakšati samo održavanje terena vrijednim volonterima i ljubiteljima sporta. Uvjeti će zasigurno biti mnogo bolji, a još nas noviteta očekuje u danima koji slijede.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.