Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Prvi BigBelly solarni spremnik u Jelenju

Novi spremnik za prikupljanje otpada postavljen je na Trgu mlikarice u Dražicama

Komunalni info
Tipografija

Od ukupno 12 kompleta Bigbelly solarnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koje je nabavila Čistoća Rijeka, jedan je postavljen i u Dražicama.


Jedan komplet Bigbellyja se sastoji od spremnika visokog kapaciteta i spremnika standardnog kapaciteta. Bigbelly visokog kapaciteta ima ugrađenu prešu i kapacitet do 800 litara. Koristi se za miješani otpad i radi na solarni pogon. Svega sat vremena Sunca potrebno je za mjesec dana rada, a dovoljno je indirektno sunčevo zračenje.

Kao posebnu, dodanu vrijednost, Bigbelly Solar omogućuje prilagodbu izgleda spremnika postavom dizajniranih vizuala i edukativnih poruka na vidljive površine zbog čega ima istovremeno ulogu u edukaciji građana, ali može biti zanimljiv element urbane opreme.Iako zvuči jednostavno, Bigbelly Solar Hrvatska je pokrenuo doista revolucionarnu ideju. Komprimiranje (prešanje) otpada na mjestu gdje se ono prikuplja i mogućnost odvajanja otpada na svakom koraku, pruža brojne prednosti:

  • Zahvaljujući ugrađenoj preši povećava se kapacitet spremnika 5 – 8 puta (kapacitet nekomprimiranog otpada od 570 do 800 litara) što znači da otpad neće ispadati iz spremnika, a trebat će ga i rjeđe prikupljati.
  • Veći kapacitet spremnika znači i čišće ulice i parkove
  • Potpuno zatvoreni spremnici eliminiraju probleme uzrokovane vjetrom, snijegom, kišom ili životinjama.

Sve ove prednosti, kombinirane sa znanjem i uvidom u trenutno stanje koje omogućuje povezanost s konzolom za upravljanje CLEAN, čine Bigbelly nezamjenjivim alatom pri stvaranju zelenijih i čišćih javnih površina te povećava se učinkovitost prikupljanja otpada i smanjuje učestalost njegovog odvoza


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.