Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

[KREĆU RADOVI] Krajem svibnja započinje realizacija nove škole

Komunalni info
Tipografija

Za izvođača radova izabrano je Građevinsko poduzeće Krk, a rok izvedbe je 27 mjeseci.

Krajem svibnja počinje realizacija kapitalnog projekta u Općini Jelenje – dogradnje školske zgrade u Dražicama s izgradnjom pripadajuće sportske dvorane, ukupno vrijedan 38.581.000 kuna, koji zajednički financiraju Primorsko-goranska županija sa 60 posto i Općina Jelenje s 40 posto udjela. Za izvođača radova izabrano je Građevinsko poduzeće Krk, a rok izvedbe je 27 mjeseci.

- Ovih dana slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem radova i stručnim nadzorom, kao i potpisivanje sporazuma o sufinanciranju između Županije i Općine Jelenje. Projekt će se financirati kroz tri proračunske godine, 2019., 2020. i 2021., a za njega je u ovogodišnjem županijskom proračunu osigurano dva milijuna kuna, dok će se dio sredstava osigurati kreditnim zaduženjem. Obzirom da je riječ o specifičnoj Školi, OŠ Jelenje-Dražice, jedinoj u našoj županiji koja je nastavu provodila u dvije školske zgrade – Dražicama i Jelenju, realizacijom ovog projekta učenici će konačno biti na nastavi u jednoj školskoj zgradi, imati puno bolje uvjete školovanja, ali i dobiti novu sportsku dvoranu. Veliki je to benefit za cijelu Grobnišćinu, ali i našu Županiju, posebice jer je prošle godine završena i dogradnja još jedne grobničke škole, OŠ Čavle, kazala je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a Edita Stilin, dodajući kako je u cijenu projekta, uz građevinske radove uključeno i opremanje dograđene škole, kao i nove sportske dvorane, ali i uređenje okoliša. Stilin je podsjetila kako tome treba dodati i sredstva izdvojena za stručni i projektantski nadzor, izradu projektne dokumentacije za koju je Županija izdvojila 250 tisuća kuna, kao i sredstva Općine Jelenje izdvojena za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, pa će cijeli projekt u konačnici, dodala je, dosegnuti cijenu od blizu 40 milijuna kuna.

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja kaže kako »su dani pred nama najvažniji u povijesti Općine Jelenje«.

- Veselim se početku radova najvećeg projekta u povijesti Općine Jelenje. U kratkom vremenu pokrenuli smo novi zamašnjak unaprjeđenja zdravstva i školstva na našem području. Sredinom svibnja započet će i vanjska obnova Zdravstvene stanice u Dražicama, a krajem ovog mjeseca, zajedno s Primorsko-goranskom županijom otvorit ćemo gradilište nove škole u Dražicama, postavljanjem kamena temeljca. Općina Jelenje dobro se pripremila za projekt. Osigurali smo dva milijuna kuna preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a dodatnih pola milijuna osigurano iz vlastitih sredstava, odnosno proračuna za 2019. godinu. Ostatak iznosa osigurat će se kreditnim zaduženjem, kako se i većinom financiraju kapitalni projekti. Pogotovo u ovom slučaju, kada se radi o iznosu od ukupno 15,8 milijuna koje je potrebno osigurati s naše strane. Naša djeca, a i buduće generacije imat će uvjete modernog školstva koje ne zaostaje za njihovim vršnjacima na razini PGŽ-a, Hrvatske, ali i Europske unije, kaže Marčelja. Dodaje kako su početkom ovog mandata riješene sve suglasnosti, što je i bio preduvjet za dobivanje građevinske dozvole, napravljen je izvedbeni projekt, vizualizacija prostora, provedena javna nabava za izbor izvođača i osigurana sredstva za početak gradnje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.