Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Obnavlja se dječje igralište kod crkve u Jelenju

Radovi kreću uskoro: Park je trenutno u derutnom stanju...

Komunalni info
Tipografija

Nakon uspješno odrađenog projekta izgradnje novog dječjeg igrališta u Velim Dražicama nastavlja se obnova prostora namijenjenog najmlađima na području općine Jelenje.

Naime, ove godine bit će u potpunosti obnovljeno i igralište kod crkve u Jelenju. Radove će izvesti Komunalno društvo Jelen, uz financijsku podršku Općine Jelenje.


Prvotno igralište izgrađeno je prije desetak godina
Prvotno igralište izgrađeno je prije desetak godina

– Kao što smo i najavili nastavljamo s uređenjem mjesta gdje naši najmlađi sumještani mogu provoditi slobodno vrijeme igrajući se na prigodnim igralima i družeći se s prijateljima. U Velim Dražicama igralište je izgrađeno uz pomoć Primorsko-goranske županije, a novo igralište u Jelenju, kod crkve, obnovit ćemo vlastitim sredstvima, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako je postojeće igralište u zaista derutnom stanju.

Dječje igralište u Jelenju bit će u potpunosti obnovljeno. Igrala će biti sanirana i dorađena. Obnovit će se klupice i postaviti prigodni koševi za smeće, a kompletnu podlogu krasit će novi pijesak. Procjenjuje se da će radovi na izgradnji trajati nekoliko tjedana. Zbog zaštite imovine od vandalizma planira se postaviti i video nadzor.

Osim u Jelenju u idućoj godini planira se oplemenjivanje zapuštenih prostora i kreiranja novih sadržaja za najmlađe sumještane. Općinska uprava razmatra nove lokacije za izgradnju dječjih igrališta, a postojeća će se postepeno dorađivati i oplemenjivati.


Na terenu: Dino Piljić, Robert Marčelja i Domagoj Tramontana
Na terenu: Dino Piljić, Robert Marčelja i Domagoj Tramontana

– Sukladno programu Nove snage Jelenja u ovom mandatnom razdoblju postojeća dječja igrališta želimo obnoviti i učiniti ljepšim mjestom za igru i zabavu naših mladih sumještana. Na svim igralištima i u parkovima ugradit će se nove sprave i općenito poboljšati njihova infrastruktura s okolišem. Mjesta okupljanja mladih i njihovih obitelji u korak su s ostatkom naših planova za uljepšavanje izgleda cijele naše Općine. Svake godine postepeno ćemo graditi infrastrukturu za našu djecu, a početkom 2019. godine započeti ćemo najveći projekt u povijesti Općine Jelenje, a to je izgradnja nove škole u Dražicama, zaključio je Marčelja.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.