Navigacija

Glavni meni

19
Pet, Tra
0 Novih vijesti

Mouse Village: Mališani dobili novo mjesto za igru i druženje

Dječji smijeh i veselje nakon 10 godina ponovo u Velim Dražicama...

Komunalni info
Tipografija

U Velim Dražicama svečano je otvoreno novo dječje igralište, pa tako najmlađi stanovnici jelenskog kraja odnedavno imaju adekvatan prostor za igru i stjecanje novih prijateljstava.

Zajednički projekt obnove dječjih igrališta pokrenuli su Primorsko-goranska županija i Općina Jelenje, a kompletan projekt vrijedan je nešto više od 200 tisuća kuna. Prvi posjetitelji novog igrališta bili su mališani iz Dječjeg vrtića Grobnički tići, njih ukupno dvadesetak. Novo dječje igralište prostire se na ukupno 230 m2, a organizirano je tako da se na središnjem dijelu nalaze dječje sprave. Na mjestima izloženim naskakivanju djece ugradila se i antistres podloga. Osim dječjih sprava u južnom dijelu nalazi se street workout sprava, kao i dvije klupe s naslonom te koševi za otpatke. Kompletnu površinu, krasi pješčana podloga sa žičanom ogradom. Najmlađi sumještani mogu koristiti klackalicu, njihalicu na opruzi, a na raspolaganju su još i kućica s ljestvama i krovom, toboganom od poliestera, ljuljačke, penjalice s užetom uz kućicu te sprava za street workout, a sve je prilagođeno i testirano za djecu od 5 do 12 godina.



Novo dječje igralište u Velim Dražicama svečano je prerezanjem vrpce otvorila Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje. Svečanosti otvorenja nazočili su i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i njegov zamjenik Dino Piljić.

– Novi prostor namijenjen je obiteljima s djecom. Ovim projektom uredili smo nekada zapušteni prostor i kreirali nove sadržaje za naše najmlađe sumještane. Ideja svakako ne nedostaje pa ćemo prostor oko igrališta još poboljšati tako da ćemo ocrtati parking prostor, a uskoro će se postaviti i adekvatna javna rasvjeta – kazao je Marčelja, prilikom svečanog otvaranja novog igrališta, dodajući kako je okupljanje mladih i njihovih obitelji u korak s ostatkom planova za uljepšavanje izgleda cijele naše Općine. Novo igralište popularno zovemo i Mouse Village jer se nalazi tik uz Mišje selo.


Primorsko-goranske županija ponosna je na realizaciju projekta namijenjenog upravo najmlađima.

– Igralište je zaista lijepo i nadam se da ćete uživati u igri te steći nove prijatelje. Također, nadam se da će biti što manje padanja što je i sastavni dio dječje igre te da ćete putem ovog igrališta steći nove prijatelje – kazala je Stilin mališanima Dječjeg vrtića Grobnički tići koji su prilikom svečanog otvaranja izveli prigodan program.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.