Navigacija

Glavni meni

19
Ned, Svi
0 Novih vijesti

World Cleanup Day: Izvučeno 50 kubika krupnog otpada

Zelena čistka drugi put ove godine u Jelenju

Komunalni info
Tipografija

Općina Jelenje ponovo se priključila akciji Zelena čistka. Naime, 15. rujna održao se World Cleanup Day odnosno dan kada se ukazuje na važnost življenja sa što manje otpada.

Općina Jelenje priključila se volonterima iz 150 država diljem svijeta, kako bi očistila vlastitu lokalnu zajednicu od otpada i divljih odlagališta otpada. Akcija je započela u Podhumu, uz pomoć kamiona s grajfer dizalicom te je tim putem prikupljen otpad koji se nalazio uz cestu. Akcija čišćenja komunalnog otpada nastavila se u divljem odlagalištu Dubina te je tim putem izvučeno 50 kubika krupnog otpada.

– Priključili smo se hvalevrijednoj akciji drugi put ove godine. Još uvijek se zna pronaći nagomilani krupni otpad u pojedinim mjestima. Komunalni redar redovito obilazi naselja pa se nekoliko puta mjesečno manji deponiji saniraju. Svi problemi vezani uz komunalni otpad mogu se riješiti telefonski putem ili online. Naime, Općina Jelenje za sve je mještane uvela besplatni odvoz krupnog otpada, u pravilu, dva puta mjesečno. Na raspolaganju su i kontejneri za krupni otpad, stoga potrebe za divljim odlaganjem od strane mještana ne bi trebala postojati – kazao je Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje, dodajući kako kod svakog izlaska grajfera više od 20 obitelji s područja Općine Jelenje putem telefona ili internetskog obrasca naruči besplatnu uslugu što je za svaku pohvalu.

Za saniranje divljeg deponija Dubina i uslugu odvoza krupnog otpada putem kamiona opremljenog grajferom ili kontejnera ove je godine iz općinskog proračuna izdvojeno gotovo 200 tisuća kuna.

Župa Jelenje organizirala je akciju uređenja Gorice i okoliša župne crkve u Jelenju. Dvadesetak mještana aktivno se pridružilo plemenitoj akciji uređenja, ususret euharistijskim slavljima povodom Mihoje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.