Navigacija

Glavni meni

19
Ned, Svi
0 Novih vijesti

Kapitalni projekt: Općina Jelenje sve priprema za školski rad u dvije smjene

Simulacija izgleda škole u Dražicama nakon obnove

Komunalni info
Tipografija

Inventar iz školske zgrade u Dražicama prenesen je u zgradu u Jelenju gdje je kraj škole izgrađen nogostup, parking i ocrtan pješački prijelaz, a s Autotrolejom se dogovara prilagodba autobusnih linija...

Nakon što su vijećnici Županijske skupštine Primorsko-goranske županije jednoglasno usvojili investicijski elaborat o dogradnji zgrade Osnovne škole Jelenje-Dražice u Dražicama s pripadajućom sportskom dvoranom, čime su uveliko ispunjeni preduvjeti za raspisivanje javne nabave i ostale zakonske procedure za provedbu projekta, zeleno svijetlo realizaciji najvećeg projekta u povijesti Općine Jelenje dali su i jelenjski vijećnici.


Riječ je o zajedničkom projektu PGŽ-a i Općine Jelenje, ukupne vrijednosti 33,5 milijuna kuna, koji će se sufinancirati u omjeru 60 posto Županija te 40 posto Općina Jelenje. Sadašnja škola trenutno je jedina koja provodi nastavu na dvije lokacije – u Dražicama i u Jelenju. Kako se radi o poprilično derutnom objektu energetskog certifikata G, što je najnepovoljniji energetski uvjet, krenulo se s projektom obnove kojim će se povećati prostorni kapaciteti, a ukupno će biti na raspolaganju 21 učionica s kabinetima. Svi prateći objekti bit će izrađeni prema pedagoškom standardu. Jednodijelna školska-sportska dvorana povezana toplinskom vezom sa školom imat će ukupno tisuću četvornih metara. Vanjski sportski tereni, nova energetski učinkovita kotlovnica s grijanjem na biomasu omogućit će ugodan boravak u školskim klupama.


Prema najavama, projekt će biti gotov do 2021. godine, a sva djeca onda će pohađati nastavu u jednoj školskoj zgradi u Dražicama. Tijekom jeseni provest će se javna nabava i početkom 2019. godine započinje realizacija na terenu.

Zbog početka realizacije kapitalnog projekta u jelenjskoj općini, od nove školske godine, u rujnu, svi jelenjski osnovnoškolci pohađat će nastavu u školskoj zgradi u Jelenju. Općina Jelenje stoga je proteklih mjeseci provela određene aktivnosti, pa je škola već u fazi preseljenja. Sele se stvari iz učionica i oprema u skladišni prostor, a već je preseljena informatička oprema.

– Inventar iz školske zgrade u Dražicama preseljen je u školsku zgradu u Jelenju, u kojoj će djeca početkom rujna pohađati nastavu u okviru dvosmjenskog rada, radi izgradnje nove škole u Dražicama. Višak stolica i klupa tom su prigodom kvalitetno skladišteni. Kraj školske zgrade u Jelenju izgrađen je nogostup i ucrtan pješački prijelaz. Napravljene su sve pripremne radnje da se podigne sigurnost djece jer će gotovo 400 učenika u rujnu preseliti u Jelenje. Tijekom kolovoza iscrtat će se pješački prijelazi , održan je i sastanak s predstavnicima Komunalnog društva Autotrolej oko usklađivanja i prilagodbe autobusnih linija. Sve je napravljeno kako bi bili spremni da se ovaj projekt kvalitetno odradi, kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.