Navigacija

Glavni meni

26
Pon, Ruj
0 Novih vijesti

Reagiranje Stožera civilne zaštite Općine Jelenje na netočne informacije upućene od strane Nezavisne liste Radetić

Civilna zaštita
Tipografija

Jelenjski Stožer civilne zaštite Općine Jelenje primoran je reagirati na „rekla-kazala“ tvrdnje iznesene od strane vijećnika Nezavisne liste Radetić, odnosno od strane Vande Radetić-Tomić preko društvenih mreža. Naime, u predmetnoj objavi Radetić-Tomić, prepričava informaciju koju joj je prenio anonimni mještanin o tome da je pozitivna osoba na korona virus kupovala stvari u lokalnom marketu.

Jelenjski stožer izvršio je uvid, a i kontaktiran je od strane jednog sumještanina koji je prijavio stožeru da neka osoba kupuje u marketu, a pritom je zaražena. Nakon upita o kome se točno radi, gospodin je kazao kako mu je to netko rekao i da ne može potvrditi informaciju i da ne zna je li osoba zaražena.

Podsjećamo, Stožer civilne zaštite Općine Jelenje od prvog dana epidemije redovito izvještava javnost o službenim i provjerenim informacija utvrđenim od strane epidemiologa na www.jelenje.hr. Širenje panike i davanje dezinformacija s ciljem korištenja u političke svrhe i omalovažavanje rada svih osoba uključenih u zdravstveni sustav i zaštitu ljudi u kriznim situacijama oštro osuđujemo.

U Jelenju je trenutno 9 osoba zaraženih koronavirusom i svi su pod nadzorom epidemiološke službe, sukladno protokolu. Za sve novonastale okolnosti u vidu povećanja ili smanjenja broja oboljelih Stožer će, kao i do sada, redovito obavijestiti javnost i sve relevantne medije.

U svezi rekla-kazala informacije obaviještene su sve relevantne službe koje će postupati po službenoj dužnosti.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.