Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Prvi u Hrvatskoj: Svi zahtjevi za izdavanje PROPUSNICA uspješno obrađeni

Civilna zaštita
Tipografija

Kako su javili iz Stožera civilne zaštite Općine Jelenje svi zahtjevi mještana putem nove aplikacije uspješno su obrađeni. U jednom danu stiglo tri stotine zahtjeva.

- Do 11 sati obrađeni svi zahtjevi za ishodovanje PROPUSNICE koji su stigli u našu novu aplikaciju. Samo jučer stiglo je gotovo 300 zahtjeva. Nemamo zaostataka, te odmah rješavamo nove zahtjeve koji neprestano stižu. Hvala djelatnicima, civilnom stožeru i IT podršci. Lijepo je biti prvi u Hrvatskoj i dobro funkcionirati u ova krizna vremena - kazao je na svojem Facebook profilu Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Podsjetimo,  Stožeri civilne zaštite u gotovo svim gradovima i općinama diljem Hrvatske tijekom utorka bili su zatrpani brojnim zahtjevima građana za izdavanjem propusnice za napuštanje mjesta prebivališta kako bi mogli skrbiti i svojoj djeci ili starijima, odnosno ići u nabavku hrane i potrepština. Cijeli taj postupak ubrzava aplikacija koju je već prvog dana kreirala bakarska tvrtka Creative Media, a putem koje se direktno online šalju potrebni podatci za izdavanje propusnice i nadležni Stožer civilne zaštite u svega par klikova rješava taj zahtjev. Općina Jelenje prva je implementirala sustav koji se u praksi pokazao izuzetno koristan i brz, navodi portal Fiuman.hr

- Kako na dan stiže nekoliko stotina zahtjeva naših sumještana, Općina Jelenje odmah je digitalizirala sustav. Nakon što se odobri zahtjev, digitalna propusnica automatski stiže na e-mail korisnika. Brzo, jednostavno i efikasno - kazao je Dino Piljić, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Jelenje, dodajući da mještani Propusnicu uvijek moraju imati kod sebe, a nadležnoj osobi pokazuju istu putem mobitela ili se e-mail isprinta na papir.

U jedan klik do propusnice ako morate napustiti područje Općine Jelenje. Propusnica, u pravilu, vrijedi 30 dana: https://bit.ly/33G8EtQ.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.