Navigacija

Glavni meni

26
Pon, Ruj
0 Novih vijesti

Pomoć starijim i nemoćnim osobama za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa

Provjereno, pouzdano i sigurno...

Civilna zaštita
Tipografija

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka obavlja dostavu namirnica i lijekova na temelju telefonskih poziva i potreba mještana na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, u koje spada i područje Općine Jelenje.

S trgovačkim lancem Plodine d.d. Rijeka, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka sklopilo je Ugovor o kupovini robe. Kupovinu za potrebite obavljaju samo ovlaštene osobe Gradskog društva Crvenog križa Rijeka – volonteri, uglavnom naši mladi članovi i zaposlenici koji će biti u službenoj odjeći Crvenog križa.

Isto tako, s Ljekarnom Jadran Rijeka na Korzu dogovoren je način preuzimanja lijekova, uz ime i prezime korisnika i njegov matični broj osiguranja (koji se nalazi na zdravstvenoj iskaznici).

Što se tiče dostave obroka u nastavku dostavljamo sve informacije.

Obroci će se dostavljati na slijedeći način:

  • dostava je u nepovratnoj, jednokratnoj ambalaži,
  • dostava prema korisniku organizira se jednom dnevno, u vrijeme ručka, odnosno uz ručak se dostavlja večera kao i doručak za slijedeći dan,
  • korisnik se može odlučiti i za samo jedan obrok dnevno koji se dostavlja u vrijeme ručka,
  • korisnik mora osigurati dostavno mjesto ispred ulaznih vrata do kojih se dostava obavlja – predlaže se da to bude stolica na koju će se odložiti obroci koji se dostavljaju,
  • dostavljači obroka biti će vidno obilježeni znakom Crvenog križa.

Za dogovor i cijenu dostave obroka i ljekova, korisnici se javljaju Crvenom križu Rijeka od 08,00 do 18,00 sati na slijedeće brojeve telefona:

  • od ponedjeljka do petka: 333-699, 333-493 i 099 609 8395
  • subotom i nedjeljom: 217-599

Također, građani se u bilo koje vrijeme Crvenom križu mogu obratiti i putem adrese elektroničke pošte crvenikrizrijeka@gmail.com

Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije otvorilo je telefonsku liniju za podršku osoba u samoizolaciji/karanteni na području naše županije. Telefonski broj glasi: 099 661 47 06 (od 12 do 20 h).


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.