Navigacija

Glavni meni

27
Uto, Ruj
0 Novih vijesti

Info: Dostava obroka na kućni prag

Civilna zaštita
Tipografija

Poštovani mještani, obaviještavamo vas da se za starije i nemoćne osobe može organizirati dostava toplih obroka putem nadležnih institucija.

CRVENOG KRIŽA RIJEKA

Starije, bolesne i nemoćne osobe koje žive same i nisu u mogućnosti osigurati si kvalitetan dnevni obrok mogu zatražiti dostavu toplih obroka uz plaćanje. Korisnici sami podmiruju trošak obroka. Za sve informacije možete kontaktirati Crveni križ Rijeka na tel. 051 333-069

CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB

Za starije i nemoćne osobe koje imaju primanja ispod imovinskog cenzusa (koje propisuje Centar za socijalnu skrb) mogu ostvariti pravo na besplatan topli obrok u sustavu socijalne skrbi.

Tko može dobiti pomoć?

Osoba kojoj je zbog starosti, privremenih ili trajnih promjena u zdravstvenom stanju ili zbog tjelesnog, mentalnog, intelektualnog ili osjetilnog oštećenja nužna pomoć druge osobe u zadovoljavanju svakodnevnih potreba, a uz to ostvaruje pravo na osobnu invalidninu pri Centru za socijalnu skrb Rijeka (ili iznimno doplatak za pomoć i njegu uz dodatnu preporuku Centra) ili je član kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koji za  samca iznose 2530 kn, za dvočlano kućanstvo 3190 kn, za tročlano kućanstvo 4290 kn, za četveročlano kućanstvo 5500 kn, te za brojnija kućanstva + 770 kn za svakoga dodatnog člana. Dodatni su uvjeti za ostvarenje ovoga prava da osoba koja treba pomoć nije otuđila (npr. prodala, darovala) nekretninu/e unazad godinu dana, da joj roditelj/i, skrbnik/ci, dijete/ca, (izvan)bračni drug ili životni partner nisu u mogućnosti pružiti ili osigurati pomoć u kući, da nema ugovoreno doživotno ili dosmrtno uzdržavanje te da nije u mogućnosti u cijelosti ostvariti pravo na uslugu pomoći u kući preko Centra za socijalnu skrb Rijeka.

Kako ostvariti pomoć?

Zahtjev za ostvarivanje ove pomoći podnosi se u Centru za socijalnu skrb Rijeka.

Kontakt telefon: 051 499-153

Starije, bolesne i nemoćne osobe koje žive same i nisu u mogućnosti osigurati si kvalitetan dnevni obrok mogu zatražiti dostavu toplih obroka uz plaćanje, ako ne mogu ostvariti pravo na istu tu besplatnu uslugu. Mještanima kojima je takva pomoć nužna i nisu je u mogućnosti drukčije osigurati, ova se usluga omogućuje dokle god im je potrebna.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.