Navigacija

Glavni meni

27
Uto, Ruj
0 Novih vijesti

RTL DANAS: U Jelenju stanje pripravnosti od poplava

Nabujala Rječina za vrijeme nevremena

Civilna zaštita
Tipografija

Na području općine Jelenje, kao i u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji, u utorak tijekom dana pala je velika količina oborina. Iz stanja pripravnosti, prijepodne, krenuli smo u redovito stanje borbe od poplava za gornji tok Rječine. Na dva mjesta napravljeni su zečji nasipi, pratilo se vodotok Rječine i pritoka, kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Dodaje kako su se uz održavanje tijekom listopada i studenog redovito čistili šahtovi, kao prevencija od poplava, a posebice početkom tjedna, kada su počele padati velike količine kiše. Naime, dodaje Marčelja, kod velikih oborina i naleta vode očišćeni šaht zapuni se lišćem i onemogućava redovito otjecanje oborinskim kanalima.

Tijekom istog dana došlo je i do manjeg proboja vode u zgradi ambulante u Dražicama. Zbog toga je, preventivno, u utorak poslijepodne ambulanta privremeno stala s radom, a na teren su odmah izašli predstavnici izvođača, nadzora i Općine Jelenje te je prodiranje vode odmah otklonjeno. U srijedu ujutro ambulanta je normalno nastavila s radom.

- Radi se o izvanrednim situacijama i o velikim količinama padalina. Reagirali smo na vrijeme i uključili smo sve službe koje su za to zadužene - općinske službe, Komunalno društvo Jelen, Hrvatske vode i druge te ćemo i dalje pratiti stanje. Na našoj ambulanti još uvijek traju manji radovi na krovištu, kako bi projekt bio u potpunosti gotov u skladu s EU standardima. Mi smo, kao Općina i investitor, zatražili očitovanje izvođača i nadzora. Očekujemo da se nedostaci saniraju, a najbitnije je da naši mještani mogu nesmetano koristiti zdravstvene usluge, kaže načelnik Marčelja.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.