Navigacija

Glavni meni

Video: Utrka u Stazinama privukla mnoštvo biciklista

U Dražicama je danas održana biciklistička utrka 1. kola XI. GAINT Zimske lige Istre i Kvarnera, a organizator iste je Biciklistički klub Grobnik. Više pogledajte u video reportaži.

Utrka XC Stazine dobila je naziv zbog samog mjesta u kojemu se održava, a natjecalo se ukupno 80 biciklista u različitim kategorijama. Vrijeme je bilo kao naručeno za pravu biciklističku avanturu, kako za najmlađe tako i za rekreativce i profesionalce.

- Želja nam je napraviti pomak u ciklo-turizmu na području Grobnišćine. Područje je savršeno za tu namjenu i ima fenomenalan prirodni potencijal. Ovo je početni temelj, a nadamo se da ćemo u budućnosti taj cilj i ostvariti uz suradnju s institucijama – kazao je Hrvoje Brnelić iz Biciklističkog kluba Grobnik.

Današnja staza bila je idealna za zagrijavanje, zbog svojeg kružnog formata i dužine od 2.800 m, a visinska razlika je 50 m. Staza je većinom ravna i nije tehnički zahtjevna stoga je idealna za početnike i djecu da uz prekrasnu prirodu i čist zrak provedu lijepu biciklističku avanturu.

Sama utrka bila je veoma dinamična i atraktivna uz sudjelovanje i nekih poznatijih biciklista kao što su Gregor Sikošek, ovogodišnji pobjednik i višestruki slovenski cestovni biciklistički prvak dok je odmah za njim u cilj ušao poznati riječki profesionalni cestovni biciklist Robert Kišelovski koji je zauzeo drugo mjesto. Treći je u cilj ušao Mateo Franković iz BK Meridiana također cestovni biciklist iz Rijeke.

- Biciklistički klub Grobnik zajedno s Općinom Jelenje 8. put zaredom organizira ligu u našim Stazinama. Intencija Općini Jelenje je da u narednom periodu označi veći broj biciklističkih staza i uredi postojeće, koje su nažalost zapuštene i zanemarene, kako bi mještani ali i ljudi iz Rijeke i okolice mogli pogledati sve naše ljepote i provesti aktivan odmor na našem području – kazao je Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje, koji je stigao dati podršku biciklistima i projektima vezanih uz ciklo-turizam.

 

- Svakako bi se zahvalio sponzorima ovogodišnje utrke, a to su Giantt, Smart Grow Shop i Općina Jelenje koja je podržala ovu manifestaciju i uvelike nam pomogla da to organiziramo danas na opće oduševljenje nemalog broja ljudi, koji su stigli u naš kraj – zaključio je Brnelić.

VIDEO: https://youtu.be/K_ar93qgvhc
FOTO: https://arhiva.jelenje.hr/fotogalerija/814-foto-biciklisticka-utrka-stazine

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.