Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Video: Brdsko-biciklistička utrka okupila 150 sudionika

Više od stotinu biciklista iz Hrvatske, Italije i Slovenije sudjelovalo je u maratonu koji su organizirali tvrtka GroeX i BK Grobnik

Drugi grobnički spektakl ispunio je sva očekivanja ljubitelja biciklizma i prirode, a više od stotinu biciklista, što iskusnih, što početnika, uživalo je u maratonu podno »grobničkih Alpa, koji je prolazio kroz prelijepe pejzaže, singletrackove i široke šumske putove.S Aerodroma Grobnik jučer je točno u 10 sati startao 2. rekreativni brdsko-biciklistički maraton na Grobnišćini »Gro Alps Bike Maraton«. Najiskusniji natjecatelji iz Hrvatske, Italije i Slovenije odvažili su se na utrku za »grobničkog kralja«, na najdužu i najtežu dionicu dugačku 82 kilometra sa 2.200 metara visinske razlike za koju je potrebno oko 3 i pol sata »pedaliranja«. Najviše natjecatelja, njih osamdesetak odlučilo se za nešto lakšu varijantu, dionicu dugačku 47 kilometra sa 1.250 metara visinske razlike, a o »Gro Alps Bike Maraton« održan je u organizaciji tvrtke GroeX i Biciklističkog kluba Grobnik, a pod pokroviteljstvom Općina Jelenje i Čavle, koje su prepoznali cikloturizam kao dobru branšu i pokretača turizma.

- Teren po kojem biciklisti prolaze obuhvaća Jelenje i Čavle, stoga smo dali punu podršku i smatram da ovaj tip manifestacija razvija biciklizam i destinaciju, jer je to prigoda kad stotine biciklista posjećuje naš kraj. Planiramo dodatno urediti biciklističke staze na našem području, tako da će i ova manifestacija, siguran sam, rasti iz godine u godinu, ističe načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i dodaje da korist od biciklizma mogu imati smještajni kapaciteti, gosti, a i sami mještani, jer se uređenjem biciklističkih staza dodatno valorizira sam prostor u kojem žive.

Direktor i organizator utrke Hrvoje Brnelić izrazio je zadovoljstvo što ovaj grobnički spektakl nije odabran samo za najbolje, već u njemu mogu sudjelovati sve punoljetne osobe koje znaju voziti bicikl i pritom uživati u predivnom krajoliku. ni s manje kondicije vozili su stazu dugačku 29 kilometara s visinskom razlikom od 450 metara.

Najbrži po kategorijama
Na najdužoj i najtežoj dionici, takozvanoj »A« ruti dugoj 82 kilometra, najbrži su bili Andrea Kiršić, Danijel Malić, Boštjan Hribovšek i Pavao Roset, svaki od njih u svojoj spolnoj i dobnoj kategoriji, a Slovenac Hribovšek najbrže je odvozio ovu dionicu, jedini za manje od 4 sata, odnosno za 3:50:07. Dionicu »B« dugačku 42 kilometra najbrže su odvozili Dubravka Fazlić, Nikolina Pernar, Raul Di Radogna, Luka Grubišić, Boris Basta i Iztok Kuret, a ovu dionicu najbrže je odvozio Slovenac Kuret s vremenom 2:19:29. Na najkraćoj dionici od 29 kilometara najbrži su bili Silvana Cherin, Loren Kolić, Davor Pikulić, Kristijan Vidmar i Željko Petropoli. Najbrži je bio Davor Pikulić iz BK-a Grobnik koji je postignuo vrijeme 1:23:10.

Video: https://youtu.be/wD_ZrDF24A0

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.