Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Video: Feral je proteklog vikenda po osmi puta – pušćal sinjal

U centru Dražica, fešta u čast mlikaricama, i to na središnjem trgu koji nosi ime baš po njima. Temelj grobničkog načina života dobio je još jednu zahvalu, i to kroz spoj svečanosti i fešte.

Tri su se mlikarice priključile programu. Gospođe Darinka Brnja, Marija Marčelja i Nevenka Sudan primile su prigodne poklone od strane organizatora manifestacije. Darovali su ih čelni ljudi Općine Jelenje, turistička zajednica, ali i sponzori Ferala.

Posebno emotivna bila je pozdravna riječ načelnika Roberta Marčelje. I sam je potekao iz težačke obitelji, a na Grobniku se oduvijek jeo kruh sa sedam kora. Na spomen takve prošlosti treba zastati i odati priznanje.

Kroz zabavni dio programa goste je na Trgu mlikarice proveo čakavski kantautor Alen Polić. Nastupalo je kulturnoumjetničko društvo Zvir s prigodnim igrokazom nazvanim Kako su živeli naši stari. Nadalje, uživali smo uz atraktivne izvedbe plesnih klubova Sirius i Dance Queen te zumbe Eli, a predstavili su se i polaznici dječjeg vrtića Grobnički tići te polaznici škole za strane jezike Positivum.

Dok je na glavnom trgu program nastavljen nastupom klape Intriga, veterani dvaju grobničkih nogometnih klubova, Rječine i Grobničana odigrali su prijateljsku utakmicu. Manifestaciju su u razigranom tonu zaključili Mastersi, odnosno Mauro Staraj i njegova La Banda.

{gallery}fotogalerija/2017-07-08_Mlikarica_Drazice{/gallery}

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.