Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Video: Predsjednica uputila apel za popravak ceste Grohovo - Lopača

U poslijepodnevnim satima Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je svoj rodni kraj i pokrenula inicijativu da se sanira cesta Lopača-Grohovo.

- U suradnji s ministrom Olegom Butkovićem pokušat ću pokrenuti rješavanje oštećenja kolnika nastalog kao posljedica pojave klizišta. Znam da su to velika financijska sredstva, međutim, ulaganje će imati višestruku korist. Sanacija ove prometnice važna je za mještane, a ja iz vlastitog iskustva to znam, jer sam kao mala često prolazila tim putem, koji je znatno kraći od obilaska - kazala je Grabar-Kitarović.

Delegacija Općine Jelenje srdačno je dočekala Predsjednicu Republike Hrvatske u cilju rješavanja problema mještana.

- Zahvaljujem se Predsjednici Republike Hrvatske gospođi Kolindi Grabar-Kitarović na inicijativi vezanoj za sanaciju klizišta na lokalitetu Lopača-Jarki. Naime, našim mještanima veoma je važna komunikacija s gradom Rijekom, a zbog odrona koji se desio prije nekoliko godina onemogućen je prijevoz osobnim automobilima i tako je prekinuta važna komunikacija za svakodnevni život stoga smatram da je šteta nemjerljiva. Posebno bi napomenuo važnost ove ceste i radi bolnice Lopača jer ta ustanova trpi štetu zato što svakodnevno moraju ići okolnim i dužim putem te tako povećavaju trošak. Nadalje, gubitak u proizvodnji trpi HEP proizvodnja jer akumulacija Valići radi sa smanjenim kapacitetom. Pozdravljamo inicijativu i interes Predsjednice Republike Hrvatske za rješavanje nama vrlo važnog problema i nadamo se da će sve institucije koje su danas bile na terenu odraditi svoj dio posla i da u dogledno vrijeme navedena dionica bude ponovno u punoj funkciji - naglasio je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Fotogalerija: https://arhiva.jelenje.hr/fotogalerija/828-foto-susret-predsjednice-republike-hrvatske-na-lokaciji-lopaca-grohovo
Video: https://www.youtube.com/watch?v=uPqhY8qS5RU

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.