Navigacija

Glavni meni

18
Čet, Tra
0 Novih vijesti

Obnavlja se cesta Trnovica - Zoretići

Županijska uprava za ceste PGŽ-a na jelenjskom području trenutno izvodi radove na rekonstrukciji ceste Trnovica - Zoretići, a mještani spomenutih naselja nakon završetka projekta dobit će sigurnije prometnice.

Trenutno je u tijeku postavljanje takozvanog tampona, a uskoro slijedi asfaltiranje kompletne dionice. Sukladno zahtjevu izvođača radova, dogovoreno je da će se prometnica Zoretići - Kukuljani u potpunosti zatvoriti za promet u utorak, 23. ožujka i srijedu, 24. ožujka, u vremenu od 9 do 14 sati.

Sam asfalt na dionici Trnovica - Zoretići je bio jako loš i bio je sužen prostor za istovremeno prometovanje dvaju vozila. Također, oborinska odvodnja bila je dotrajala i više nije mogla podnijeti veće količine oborina, kazao je prilikom obilaska terena načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja. Istaknuo je i kako se u investicijskom ciklusu vrijednom više od 50 milijuna, u ovom mandatnom razdoblju, pokušavaju podjednako razvijati svih sedamnaest jelenjskih naselja.

- U posljednje četiri godine učinjen je značajan napredak u poboljšanju cestovne infrastrukture. Projektirali smo dionicu Lubarska - Milaši i prvu fazu smo izgradili, a ovo je nastavak tog projekta, odnosno preasfaltiranje ceste kroz naselje Zoretići. Uz prometnicu, sanirat će se i postojeći nogostup - kazao je načelnik Marčelja.

- Radovi bi trebali biti završeni kroz petnaestak dana, a od tada bi na tom predjelu gužve iza javnog prijevoza svakako trebale biti manje. Riječ je o saniranju ceste u dužini nešto većoj od 300 metara. Ovdje će doći novi asfalt, a uz asfaltiranje svakako vodimo računa o odvodnji, tako da tim projektom riješimo i taj dio - kazao je na terenu ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić, ističući kako je riječ o investiciji vrijednoj 1,2 milijuna kuna. Općina Jelenje sudjeluje i financira ovu investiciju s 250 tisuća kuna, dok će ostatak pokriti ŽUC.

Maršanić je dodao da će cesta biti u većemdijelu široka šest metara, čime će se omogućiti dvosmjerni promet i za nesmetano prometovanje javnog prijevoza, a na mjestima gdje je to moguće postojeća cesta će se i proširiti zahvaljujući suglasnostima mještana.

- Cilj je podjednako razvijati PGŽ u cestovnoj infrastrukturi. Ono što mogu naglasiti kao ravnatelj Županijske uprave za ceste je da se nastoji na kompletnom području Primorsko-goranske županije sanirati, obnavljati i asfaltirati prometnice sukladno raspoloživim sredstvima - zaključio je Maršanić. Sljedeći projekt na jelenjskom području, koji je vezan za cestovnu infrastrukturu, je proširenje ceste Zoretići - Kukuljani.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.