Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Video: Akcija čišćenja okoliša u Jelenju okupila 227 sudionika

Velika akcija počela je u devet sati ujutro, a završila je okrjepom u 13 sati. Općina Jelenje je za sve sudionike osigurala logističku podršku i potrebit materijal, kao i ručak. Čistilo se devet kritičnih punktova u Dražicama, Podhumu, Podkilavcu, Trnovici i Lukežima, gdje su uočena divlja odlagališta otpad.

Više od 200 sudionika, točnije njih čak 227, sudjelovalo je u subotnjoj velikoj akciji čišćenja okoliša na području općine Jelenje, koju su, u sklopu Dana planeta Zemlja organizirali Općina Jelenje, Turistička zajednica Općine Jelenje i Komunalno društvo Jelen.

Akciji su se odazvali brojni mještani, vatrogasci, lovci, umirovljenici, aktivisti Crvenog križa, darivatelji krvi, sportaši, djeca i mladi i drugi. Aktivno su se uključile udruge Odbojkaški klub Rječina, Ženski Boćarski klub Rječina, Planinarsko društvo Obruč, udruge branitelja s područja Općine Jelenje, KUD Zvir Jelenje, Stolnoteniski klub Rječina, Lovačko društvo Jelen, Konjički klub Vodičajna, tvrtka GroEx te članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivan Zoretić Španac Jelenje.

Velika akcija počela je u devet sati ujutro, a završila je okrjepom u 13 sati. Općina Jelenje je za sve sudionike osigurala logističku podršku i potrebit materijal, kao i ručak. Čistilo se devet kritičnih punktova u Dražicama, Podhumu, Podkilavcu, Trnovici i Lukežima, gdje su uočena divlja odlagališta otpada.

- Jako smo zadovoljni odazivom, jer su naši mještani u velikom broju dali doprinos očuvanju okoliša u kojem žive. Sakupili smo pedesetak kubika otpada, uglavnom automobilskih guma, sanitarije, bijele tehnike, građevinskog otpada. Upravo zbog toga ćemo uskoro krenuti s postavljanjem video nadzora na problematičnim lokacijama gdje se stvaraju divlji deponiji. Također, povećat ćemo novčane kazne za počinitelje, kazao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja koji je sa svojim suradnicima također sudjelovao u akciji.

Video: https://youtu.be/GRJUUkGg4xU
Foto: https://arhiva.jelenje.hr/fotogalerija/1014-zelena-cistka-u-opcini-jelenje

Inače, sama je akcija počela dan ranije, u petak, kada je organizirano čišćenje divljeg odlagališta u Dražicama – Dubina, gdje je također prikupljeno blizu pedeset kubika otpada.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.