Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Video: Nakon osam godina krenula sanacija divljeg deponija Dubina

Velika i profesionalna akcija čišćenja divljeg deponija Dubina krenula je krajem prošlog tjedna od strane Općine Jelenje. Po završetku akcije postaviti će se sustav za videonadzor i ophodnja za kompletno područje.

Krenulo je dugo najavljivano »čišćenje i pospremanje« divljeg deponija Dubina, koji se nalazi na području Općine Jelenje, a vlasnik je Republika Hrvatska.

- Primorani smo na sanaciju o vlastitom trošku jer je prostor zaista zapušten i Republika Hrvatska se na adekvatan način ne brine o svojoj imovini. Već prvi dan otpremljeno je više od 50 kubika glomaznog otpada. Akcija se nastavlja kroz cijeli sljedeći tjedan i ukupno će biti utrošeno 100.000 kuna za tu namjenu, kako bi se navedeni prostor barem djelomično doveo u red. Na navedeni prostor Općina Jelenje će kroz koji tjedan ugraditi i sigurnosne kamere, kako bi se na adekvatan način navedeni prostor mogao kontrolirati, kazao je načelnik Marčelja, dodajući kako glavni krivac za divilji deponij zasigurno nije domicilno stanovništvo, nego građevinske tvrtke iz cijele regije koji na to područje ilegalno odlažu otpad.

Video: https://youtu.be/3yvGV4RaYDU
Fotogalerija: https://arhiva.jelenje.hr/fotogalerija/1015-foto-ciscenje-divljeg-deponija-dubina-od-strane-opcine-jelenje

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.