Navigacija

Glavni meni

27
Uto, Ruj
0 Novih vijesti

Tragičan požar u Lopači: Vatrogasci Jelenje na terenu

Veliki požar buknuo je oko 16 sati u Psihijatrijskoj bolnici Lopača. Jedna je osoba smrtno stradala, a deseci su zatražili liječničku pomoć. Svi pacijenti i osoblje evakuirani su iz bolnice.

Vatrogasci su još uvijek na terenu te saniraju izdimljavanja i natapa se opožareni objekt. Nažalost, u požaru su izgorjele četiri sobe na trećem katu bolnice, a kako se u bolnici nalaze teže pokretni pacijenti, pa i oni gotovo nepokretni, odmah se pristupilo evakuaciji istih. Prema informacijama s terena smrtno je stradala jedna osoba, a 16 ih je lakše ozlijeđeno i nalaze se u KBC Rijeka, kao i nekolicina pacijenata koji su zadobili opekline, čak i opasne po život.


Na intervenciju su prvi stigli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivan Zoretić-Španac iz Jelenja, a u pomoć su još pristigli vatrogasci iz Rijeke i riječkog prstena. U nastavku poslušajte izjave s terena.


Novinarka Nove TV i naša sumještanka Katarina Jusić javila se uživo s terena u središnji Dnevnik.

Prema preliminarnim informacijama, dobivenih pretežito iz redova vatrogasaca, požar je, nažalost, imao tragične dimenzije: jedna je osoba smrtno stradala, a više osoba je –  sve pacijenti, po svemu sudeći –  medicinski zbrinuto i prebačeno u bolnicu,  prvenstveno zbog toga jer su se nagutale dima, ali i zbog opekotina.Još je jedna osoba nađena mrtva u bolnici poslijepodne, ali je ona, navodno, preminula nekoliko sati prije izbijanja požara. O uzrocima velikog  požara zasad nema nikakvih informacija, čak ni pretpostavki. Očekuje se da bi u subotu ujutro trebao početi očevid na mjestu požara, javlja Novi list.

Foto: https://arhiva.jelenje.hr/fotogalerija/1129-foto-pozar-u-psihijatrijskoj-bolnici-lopaca
Video: https://youtu.be/uGo_pBOLLuE

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.