Navigacija

Glavni meni

04
Sub, Velj
0 Novih vijesti

Proslavljena Antonja u Kukuljanima

Župa
Tipografija

Danas, u popodnevnim satima održano je liturgijsko slavlje i proslava zaštitnika sela Kukuljani. Stotinjak mještana dostojno je proslavilo svetog Antuna Padovanskog, a tradicionalno euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Miroslav Pergl.

- Već pet godina tradicionalno vodim proslavu u Kukuljanima, a svaki naš susret nosi nešto novo i dobro. Bit ovakvih proslava je zajedništvo i poticaj za činjenje dobra jednim drugima. Sveti Antun Padovanski gledao je na potrebe svakog čovjeka i vjerovao je Božju pravednost i Sveto trojstvo, koje mu je dalo snage za život. Ovo naše zajedništvo nas želi još više učvrstiti u vjeri, da budemo dosljedni sami sebi – kazao je u svojoj propovijedi vlč. Miroslav Pergl.

Na kraju liturgijskog slavlja, zahvalu je uputio župnik Ivan Milardović naglasivši kako je zajedništvo ključ rješavanja svih problema i kako ljude ne treba dijeliti na lijeve i desne jer Bog voli sve ljude.

- Zahvalio bih se svima koji su pripremili i omogućili da ovaj poseban dan u Kukuljanima proslavimo na dostojan i kulturan način. Izuzetno mi je drago što su na proslavu pristigli dragi prijatelji i gosti, a svakako bih uputio zahvalu i poželio dobrodošlicu Robertu Marčelji, novoizabranom načelniku Općine Jelenje. Između svećenika i načelnika nema prevelike razlike, a svakako ne želimo biti nekakvi kauboji i dijeliti ljude. Kao što je naglasio vlč. Pergl u svojoj propovijedi zajedništvo je ključ i svi ljudi su dobrodošli - poručio je Ivan Milardović, naš župnik.

Po završetku slavlja uslijedio je blagoslov djece te procesija s kipom sv. Antuna kroz Kukuljane, a za sve goste i mještane vrijedne domaćice pripremile su tradicionalno pučko druženje uz domjenak.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.