Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Obilježena 20. obljetnica osnutka Šahovskog kluba Rječina

Čestitke!

Sport
Tipografija

Krajem veljače, u Domu kulture Dražice, održan je šahovski turnir povodom 20. obljetnice osnivanja Šahovskog kluba "Rječina".

Na četvrtom memorijalni turnir "Ante Fućak" tako je nastupilo 10 ekipa. Kako javljaju organizatori, pobijedila je Kraljevica ispred mješovite ekipe Juniora i Goranke iz Ravne Gore, te domaćina iz Rječine. Podijeljene su i zahvalnice svim zaslužnima za osnivanje i djelovanje Šahovskog kluba Rječina, kao i prijateljskim šahovskim klubovima iz Novog Vinodolskog, Crikvenice, Krka, Kraljevice, Rijeke, Kastva i Ravne Gore.

Podsjetimo, Šahovski klub Rječina - Dražice počeo je djelovati u jesen 1999. godine na inicijativu Gorana Mufića i Ljube Kukuljana, a službeno je osnovan 21.veljače 2000. godine. Najuspješniji mladi igrač, u prvim godinama djelovanja kluba bio je Vlatko Kukuljan, a velike zasluge svakako je stekao i pokojni Ante Fućak, pa se njemu u čast svake godine organizira memorijalni šahovski turnir.

Mladi šahisti na prijemu kod načelnika
Mladi šahisti na prijemu kod načelnika
Mladi šahisti na prijemu kod načelnika

Od 2006. godine, kako napominju iz Šahovskog kluba Rječina, počinje se sustavno raditi s mladima, te se razvija međunarodna suradnja s klubovima u Slovačkoj i Austriji. Najveći uspjesi kluba bili su tijekom godina u ženskoj kadetskoj konkurenciji jer su sestre Agata i Viktorija Vujić, te Jelena i Lana Dašić bile ekipne prvakinje Hrvatske. Najveći pojedinačni uspjeh Kluba je prvo mjesto u Hrvatskoj Lare Zagorac prošle godine u uzrastu do 9 godina, a velike pohvale zaslužuje i sadašnja kadetska ekipa Rječine - Lara Zagorac, Petar Mikulić, Luka Radić i Ivan Sinjeri za nedavnu pobjedu na otvorenom prvenstvu naše Primorsko-goranske županije, napominju u domaćem šahovskom klubu te dodaju da su uspješni bili i seniori, koji su se ove godine po treći puta plasirali u 2. ligu Zapad, a najveći uspjeh je bilo 9. mjesto na otvorenom prvenstvu Slovačke u ubrzanom šahu 2009. godine ekipe u sastavu: Marin Relja, Božo Zrilić, Mario Štefan i Ivica Petrić.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.