Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

[NAJAVA] Mihoja 2018: Brojne manifestacije kroz rujan

U Općini Jelenje već ove subote počinje obilježavanje "Mihoje". Kulturne i sportske manifestacije i druženja trajat će cijeli rujan, a početak je na druženjima na Hahliću i u Lukežima. Prvi vikend u rujnu tradicionalno starta utrka Hahlić za uru, ove godine 6. puta.

Okupljanje planinara i trkača bit će već u 7.30 sati kod mostića u Rastočinama, a start utrke je najavljen točno u 9 sati, unatoč najavljenoj kiši. Po završetku utrke se s Hahlića ide do vrha Obruča gdje će u 14.15. Mašu na Obruču predvoditi velečasni Tomislav Zečević, planinar i ljubitelj prirode.

Istog dana u Lukežima je u čitaonici najavljeno deveto tradicionalno okupljanje i druženje Hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te stradalnika Domovinskog rata, s početkom u podne.

Za idući je vikend 8. rujna najavljena Međunarodna MBT utrka: Rijeka - Dražice - Trnovica, a 9. rujna Dječji dan na Trgu mlikarice u Dražicama. Na istom mjestu 22. rujna brojne udruge pozivaju da im se pridružite na manifestaciji Zatancajmo po domaći 2018. Zaigrat će i košarkaši i boćari, najavljene su i izložbe i druženja, a uoči blagdana Sv. Mihovila i svete mise koje će predvoditi gosti , župnici iz Viškova, Lokava i Hreljina. Koncelebriranu svečanu misu na sam blagdan Sv. Mihovila u subotu, 29. rujna predvodit će Josip Vidas, svećenik Krčke biskupije i postdiplomant na studiju orgulja u Vatikanu.

Događanja su brojna i svi su građani dobro došli na "Mihoju" u Jelenje, poručio je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja. Početkom rujna tradicionalno započinjemo s proslavom Mihoje. Iako je blagdan sv. Mihovila krajem mjeseca, 29. rujna, i ove smo godine osmislili program koji će potrajati cijeli mjesec, od 1. do 30. rujna. Kvalitetnom suradnjom Općine Jelenje, jelenjske Turističke zajednice i Župe Jelenje, uz pomoć brojnih udruga osmislili smo kvalitetan program za svačiji ukus.

- Mihoja je zasigurno najveća i najbitnija manifestacija na području općine Jelenje. Isprepliću se mnoga kulturna, sportska i vjerska događanja pa sve do zabavnog djela. Od prošle godine sve smo objedinili u jednu cjelinu, kako bi Mihoja u narednim godinama stvarno postala prepoznatljiv brend u Primorsko-goranskoj županiji - kazao je Marčelja na današnjoj tiskovnoj konferenciji, dodajući kako se ovogodišnja Mihoja poklapa s 25 godina postojanja Općine Jelenje pa će se na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, krajem rujna, prezentirati retrospektiva ali i realizirani projekti te planovi za buduće razdoblje.

Općina Jelenje ove godine sudjeluje u projektu Rijeka - Europska predstojnica kulture 2020 sa inicijativom Bolje vas našli. Cilj projekta je prikazati grobničku tradiciju na što autentičniji način. Stoga će se na samoj manifestaciji prezentirati kako se nekada živjelo u našem kraju - kazao je Stjepan Emanuel Mandekić, član aktiva mladih MH ogranak Jelenje. Također, u sklopu programa EPK 2020 gostovat će poznati njemački fotograf Mark Reder koji će svojim radovima prikazati ljepote Općine Jelenje.U Župi Jelenje pripremljen je tradicionalni program koji će povezivati ljude. Svetom misom obilježit će se početak nove školske i vjeronaučne godine. Također, organizirana je i izložba radova u staklu našeg mještanina Roberta Lopca u kapeli župnoga doma. Kroz vrijeme Mihoje organizirat će se i župna tombola, kako bi se do kraja isplatila sredstva za Crkvu sv. Maksimilijana Kolbea u Podhumu.

Zabavni program održati će se u Boćarskom domu Dražice uz grupu Vigor. Kompletan program pogledajte u nastavku.

Video: https://youtu.be/QZFzugdfWkc

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.