Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Ove subote: Sajam široke potrošnje u Dražicama

Karmen Šikić - TZO Jelenje, Robert Marčelja - načelnik Općine Jelenje i Domagoj Tramontana - direktor KD Jelen

Kultura i tradicija
Tipografija

U suradnji s institucijama naš Jelenski sajam uskoro će dobiti zeleni predznak. Ove subote izlagači će već u 8 sati otvoriti svoje štandove za posjetitelje.

Predstavnici Općine Jelenje održali su danas konferenciju za medije u prostorijama Turističkog informativnog centra u Rijeci. Na konferenciju su predstavili svoju tradicionalnu manifestaciju Jelenski sajam koja se već trinaest godina održava u centru Dražica. Radi se o sajmu robe široke  potrošnje, a organizira se svake druge subote u mjesecu, neizostavno svakog mjeseca u godini. U posljednje vrijeme Jelenski sajam poprima obilježja eko sajma te su na konferenciji za medije o tome progovorili načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, voditeljica ureda TZ Općine Jelenje Karmen Šikić i u ime organizatora Domagoj Tramontana, direktor komunalnog društva Jelen.

- Drago mi je da je naš sajam postao jedan od najvećih sajmova u regiji te se nadamo da će u budućnosti provući još mnogo posjetitelja i izlagača. Općina Jelenje stoga daje punu podršku organizatorima sajma. Naša želja je bila da sajmu široke potrošnje damo tzv. zeleni predznak. Želimo da se na sajmu predstave lokalni proizvođači, uzgajivači i izlagači s autohtonim proizvodima. Također, želimo da sajam postane okupljalište ne samo posjetitelja već svih malih poduzetnika, obrtnika i nositelja OPG-ova koji će svoje proizvode moći predstaviti posjetiteljima baš u Jelenju, istaknuo je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Direktor Komunalnog društva Jelen Domagoj Tramontana zahvalio se načelniku na podršci i naveo kako će sajam robe široke potrošnje u budućnosti sigurno postati i sajam na kojemu će se moći nabaviti domaći proizvodi. Između ostaloga Tramontana je naveo:

- Uspostavili smo suradnju s centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije koji su nam bili od velike pomoći prilikom komunikacije s potencijalnim izlagačima. Tako da će posjetitelji subotnjeg sajma moći kušati nekoliko vrsta meda i ostalih proizvoda od voća, nekoliko različitih vrsta sireva lokalnih proizvođača te će se moći kupiti cvijeće od brojnih cvjećara koji su naši sezonski izlagači i još koješta. U bliskoj budućnosti planiramo središnji Trg mlikarica pretvoriti u eko oazu koja će za vrijeme trajanja sajma biti središte naše Općine.

Voditeljica ureda Turističke zajednice Karmen Šikić pozvala je sve Grobničane, Primorce, Gorane  i Riječane da u subotu dođu u Dražice i za sebe potraže ponešto iz bogate ponude koju nude izlagači na Jelenskom sajmu.

- Jelenski sajam naša je dugogodišnja manifestacija koja obogaćuje našu turističku ponudu. Sigurna sam da će veća ponuda autohtonih proizvoda privući još više posjetitelja u Dražice. Ove subote izlagači će već u 08:00 otvoriti svoje štandove za posjetitelje koji će moći do večernjih sati kupiti ponešto za sebe i svoju obitelj. Iskoristit ću priliku i najaviti dvije manifestacije u našoj organizaciji, a to su Festival palente i sira koji će se održati 30.6. i manifestaciju Feral ki je pušćal sinjal 21.7. posvećen našim mlikaricama.

Načelnik Općine pozvao je potencijalne izlagače, male poduzetnike, obrtnike, nositelje OPG-ova i proizvođače iz kućne radinosti da se jave u Općinu Jelenje i svojim proizvodima obogate ponudu Jelenskog sajma.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.