Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Šest mjeseci prije ugovorenog roka Jelenje će dobiti novu školu i dvoranu

Sitno brojimo do svečanosti otvaranja...

Komunalni info
Tipografija

Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja u pratnji pročelnice UO za odgoj i obrazovanje Edite Stilin obišli su novu zgradu Osnovne škole “Jelenje – Dražice” koja je krajem prošloga tjedna prošla tehnički pregled s najvišim ocjenama. To znači da učenici uskoro sjedaju u školske klupe u jednoj od najmodernijih škola u Hrvatskoj. Radi se o zajedničkom projektu Primorsko- goranske županije i Općine Jelenje ukupne vrijednosti 41 milijun kuna, od kojih je Županija sudjelovala sa 60 posto, a Općina sa 40 posto.

“Procijenili smo da Općini Jelenje treba veća podrška s obzirom na skromnije prihode i ušli zajedno u kapitalni projekt kojim smo rekonstruirali i dogradili zgradu škole i izgradili školsku sportsku dvoranu namijenjenu našoj djeci, za školske, ali i izvanškolske, sportske aktivnosti. Po prvi put u povijesti mjesta, Jelenje će dobiti školsku sportsku dvoranu“, rekao je Komadina pohvalivši resorni Upravni odjel na velikom angažmanu na ovom projektu, kao i GP Krk i projektantski ured, svima koji su svojim radom osigurali da djeca u ovoj, epidemijom opterećenoj godini, dobiju novu školu. Kako je rekao, cijeli projekt završio je čak 6 mjeseci prije isteka ugovorenog roka.

Naime, cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećana je za oko 2.800 m2 bruto površine, odnosno kapacitet je proširen sa 10 na 21 učionicu, dok će učenici pohađati školsku nastavu na jednoj lokaciji u jednoj smjeni. Sve učionice su opremljene najsuvremenijom opremom, novom kuhinjom, blagovaonicom, liftom za učenike teže pokretljivosti i novom kotlovnicom na pelete.

Načelnik Robert Marčelja posebno je zadovoljan ispoštovanim rokovima i razumijevanjem lokalnog stanovništva kojima je ova škola također dodatni ukras u mjestu. “Svi znamo da je škola u malim mjestima važna jer djeca znače budućnost, ovdje djece ima, a zahvaljujući ovoj modernoj zgradi, možda bude i više interesa mladih obitelji za život na Jelenju”, zaključio je Marčelja.

Pročelnica Edita Stilin zadovoljna je realizacijom projekta u koji je cijeli županijski upravni odjel utkao veliki trud. “Vodilo se računa o najmanjim detaljima koji su u konačnici doprinijeli tome da će ova škola sigurno ponijeti titulu jedne od najljepših u Hrvatskoj”, smatra Stilin koja je najavila da sada slijedi dobivanje uporabne dozvole, a  nakon toga na teren izlazi komisija iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi utvrdila prostorne, materijalne i kadrovske uvjete. Otvorenje OŠ “Jelenje- Dražice” planirano je iza proljetnih praznika.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.