Navigacija

Glavni meni

26
Pon, Ruj
0 Novih vijesti

[ZA MLADEŽ I OBITELJI S DJECOM] Otvoreno dječje igralište u Podkilavcu i uređen trg u centru mjesta

Novo mjesto za druženje u našem Jelenju...

Komunalni info
Tipografija
Mještani Podkilavca, naselja koje broji oko 350 stanovnika, dobili su reprezentativno mjesto za okupljanje i druženje. Naime, svečano otvoreno novo dječje igralište, a uređen je i trg te ocrtan parking-prostor. Pogledajte kako izgleda novi park u video reportaži.

Igralište veličine 300 kvadrata krasi pješčana podloga i u potpunosti je ograđeno ogradom zbog poboljšanja sigurnosti djece, a svaka sprava ima antistres podlogu kako bi udobnost i sigurnost, prilikom korištenja igrala, bila na visokoj razni. Napomenimo i to kako je projektom riješena oborinska odvodnja , a postavljena je i nova LED rasvjeta.
Vrtićarci otvorili novi park...
Vrtićarci otvorili novi park...
Vrtićarci otvorili novi park...

Novom dječjem parku najviše su se veselili mališani iz Dječjeg vrtića Grobnički tići koji su prvi stigli na svečano otvaranje te utrčali i isprobali nove sprave, a u ugodnom društvu popili su sok i probali grickalice, kao i domaći štrudel.
Veselju i igri sada nema kraja...
Veselju i igri sada nema kraja...
Veselju i igri sada nema kraja...
 
- Ovo mi je najbolji parkić ikad. Najljepši mi je od svih drugih parkića i jako mi se sviđa zato što ima mostić i druga igrala te ću svojim prijateljima u vrtiću reć da pitaju roditelje da ih odvedu u park u Podkilavcu, kazala je jedna od polaznica Dječjeg vrtića "Grobnički tići".

Zadovoljan je bio i prvi čovjek Općine Jelenje, načelnik Robert Marčelja.
Obećano = ostvareno...
Obećano = ostvareno...
Obećano = ostvareno...
 
- Ovo je nastavak našeg obećanja na početku mandata. Obećali smo obnoviti dječja igrališta i parkove u našem Jelenju. Ovo je zadnje igralište koje smo uspjeli obnoviti u potpunosti, a osim samog dječjeg igrališta uredili smo i sam centar, odnosno trg u Podkilavcu, kao i samu šternu koja krasi prostor. Prostor sada izgleda civilizirano, funkcionalno i sigurno za druženje, to su naši mještani i zaslužili.
Uređen trg i parking-prostor...
Uređen trg i parking-prostor...
Uređen trg i parking-prostor...

Što se tiče prilaza i samog trga prostor ispred čitaonice i šterne u Podkilavcu asfaltirao se u potpunosti i postavili su se rubnjaci. Radi se ukupno o blizu 500 kvadrata novog asfalta i dvadeset metara rubnjaka, kako bi se ogradila i istaknula stara šterna. Prilikom izvođenja radova uklonio se stari drveni telefonski stup te ostaci starih stupova za električnu energiju. Također, označena su i parkirna mjesta. Ukupna vrijednost investicije iznosi nešto manje od 250 tisuća kuna, a radove je financirala Općina Jelenje. Na ovom je prostoru Općina Jelenje početkom godine postavila i Wi-Fi zonu koju najviše koristi mladež za besplatan internet u pokretu.
Uređena stara šterna...
Uređena stara šterna...
Uređena stara šterna...

Podsjetimo, osim ove investicije mještani Podkilavca dobili su i novu LED javnu rasvjetu na kompletnom području, Wi-Fi zonu, dio nerazvrstanih cesta asfaltiran je sukladno mogućnostima, a cilj je u centru u potpunosti obnoviti čitaonicu, kao mjesto okupljanja i druženja, planinara, biciklista i mještana Podkilavca. Građevinska dozvola već je ishodovana i radovi bi trebali započeti u idućem mandatnom razdoblju, poručili su iz Općine Jelenje.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.