Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Značajan projekt: Potpisan ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta

Otvara se novo gradilište na području općine Jelenje

Komunalni info
Tipografija

Sredinom listopada, u Općinskoj vijećnici, potpisan je ugovor s izvođačem radova o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta u Podhumu.

Ukupna vrijednost radova, u predmetnom ugovoru, iznosi više od 3 milijuna i 300 tisuća kuna. Izvođač značajnog projekta za Općinu Jelenje je Goran graditeljstvo iz Delnica, a toj će tvrtki ovo biti ukupno peto reciklažno dvorište, ujedno i najveće. Prostirat će se na gotovo 2 tisuće kvadrata, a bit će smješteno u Podhumu.

– Ovim projektom ustrojit ćemo sustav održivog razvoja gospodarenja otpadom, a ono što je najvažnije za naše sumještane je činjenica da će se u reciklažno dvorište moći odlagati dobar dio kućnih stvari koje inače stoje odbačene po garažama i podrumima, a kasnije nerijetko završe na ilegalnim deponijima – kazao je Robert Marčelja na tiskovnoj konferenciji u Dražicama, dodajući kako su i za ovaj projekt dobivena značajna EU sredstva jer, nakon obnovljene zdravstvene stanice ovo je još jedan kapitalni projekt koji je krenuo u izgradnju.

Općina Jelenje uspješno je ugovorila dodjelu bespovratnih sredstava od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta Podhum, edukacijske aktivnosti te promociju. Projekt je potpisivanjem ugovora o izgradnji započeo, a kroz 15-tak dana izvođač će na terenu započeti izgradnju, sukladno propisanoj proceduri, koja će trajati 180 dana, odnosno šest mjeseci. Podsjetimo, ukupni iznos projekta iznosi 4.486.011,05 od čega je prihvatljivih troškova projekta 4.279.151,05 kn, od kojih će dio biti namaknut iz vlastitih sredstava, a iznos od 3.637.278,39 – 85% će biti sufinanciran iz poziva Građenje reciklažnih dvorišta KK.06.3.1.03, od strane Europske unije.

Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta ustrojit će sustav održivog gospodarenja otpadom na području Općine Jelenje čime će se omogućiti prikladno zbrinjavanje odvojeno prikupljenog otpada i zapošljavanje određenog broja osoba. Po završetku projekta, odnosno tijekom sredine iduće godine provodit će se aktivnosti informiranja i edukacije stanovništva o projektu. Informiranjem će se obuhvatiti šira javnost, svi stanovnici Općine Jelenje. Edukativnim aktivnostima posebnu ćemo pažnju usmjeriti na školski uzrast, te zasebno na ostalo građanstvo, poručuju iz Općine Jelenje.


 Zajedno do fondova


  • EU Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.